2Scrape is een tool, die in eerste instantie direct aan 2Find gekoppeld was. Recentelijk is besloten om van 2Scrape een op zichzelf staande tool te maken. De functionaliteit van 2Scrape werd te groot om direct aan 2Find gekoppeld te laten. Het doel van 2Scrape is het vullen van de knowledge base met relevante documenten. Dit zijn de documenten die ouders te zien krijgen, zodra zij een vraag stellen in 2Find.

Er zijn twee manieren, waarop 2Scrape de documenten verzamelt:

  • De eerste manier is via een moderator. De moderator kan via een web applicatie bepaalde links van webpagina’s¬†invullen. 2Scrape converteert vervolgens die webpagina naar een document.
  • De tweede manier is zonder tussenkomst van een moderator. Zodra een ouder een vraag stelt in 2Find, gaat 2Scrape op de achtergrond op zoek naar documenten die relevant zijn bij het beantwoorden van de gestelde vraag en voegt die documenten toe aan de knowledge base. Op deze manier wordt de knowledge base gevuld op basis van vragen, die gesteld worden door ouders. En dit alles zonder tussenkomst van personen. Ouders die een vraag stellen in 2Find zullen niet eens merken dat 2Scrape op dat moment bezig is met het zoeken naar documenten.

2Scrape zoekt op een aantal locaties:

  • Het web
  • Besloten groep zoals Facebook groepen

M. Knoben, D. Klein en B. Lendertz hebben voor dit project een presentatie gepubliceerd die betrekking heeft op de tool 2Scrape. U kunt deze bekijken door op de onderstaande link te klikken:

Presentatie 2Scrape